Καρύδια ψίχα, η αγαπημένη υπερτροφή των Ελλήνων
Τα καρύδια ψίχα είναι ίσως η δημοφιλέστερη και παλαιότερη υπερτροφή στην Ελλάδα. Το πανέμορφο δέντρο της καρυδιάς ευδοκιμεί σε χώρες με εύκρατο κλίμα και έτσι ο καρπός της χρησιμοποιείται ευρέως σε γλυκές και αλμυρές συνταγές στη χώρα μας.
Θα χρειαστείτε λοιπόν κάμποσα καρύδια ψίχα αν ετοιμάζετε κάποιο παραδοσιακό γλυκό όπως η καρυδόπιτα ή ο μπακλαβάς. Μπορείτε όμως να πειραματιστείτε και με μοντέρνες συνταγές, όπως energy balls και nice creams, για να εκμεταλλευτείτε τις καλές θερμίδες που περιέχουν. Τα καρύδια είναι επίσης έξυπνη γαρνιτούρα σε πράσινες σαλάτες, ενώ τρώγονται και σκέτα, ως θρεπτικός ξηρός καρπός.
Το σύγχρονο σπαστήριο που διαθέτουμε, μας δίνει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των αναγκών μας, έτσι ώστε να σπάνε τον καρπό, πάντα λίγο πριν τη διάθεσή του στον καταναλωτή, εξασφαλίζοντας τη φρεσκάδα και την αναλλοίωτη γεύση του.


